Міністерство юстиції спільно з центрами надання безоплатної правової допомоги продовжує реалізовувати ініціативи, які мають полегшити життя воїнів АТО і мінімізувати дискомфорт, який вони могли б отримати через бюрократичну тяганину з оформлення різного роду документів. Про це сьогодні в ході одноденного робочого візиту у Вінницю повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Всі питання, які ставлять наші воїни, повинні мати найвищий пріоритет для держави. Коли людина, яка виконала свій обов’язок перед батьківщиною, потім повинна ходити по коридорах чиновників і натикатися на бюрократію – це злочин з боку чиновників», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, аби мінімізувати незручності, які бійці АТО можуть мати при спілкуванні з держслужбовцями Міністерство юстиції запустило важливий пілотний проект – мобільні виїзні групи адвокатів центрів БВПД. Такі групи працюватимуть в госпіталях і місцях дислокації воїнів. Адвокати консультуватимуть захисників та в разі необхідності захищатимуть їхні права, в тому числі й у судах.

«Ми запустили пілотний проект у Вінниці. На постійній основі 2 рази в тиждень до Військово-медичного клінічного центру Вінниці приїжджатимуть наші адвокати й надаватимуть консультації бійцям в усіх питаннях. Сьогодні підіймалися питання оформлення статусу учасника АТО, отримання соціальних виплат, оформлення земельних ділянок», - наголосив Міністр юстиції.

Він зауважив: українські воїни отримають всю необхідну допомогу. Адвокати мобільних груп підготують усі необхідні документи і супроводжуватимуть справу в усіх державних органах до тих пір, доки дана наявна проблема не буде вирішена.

«Я маю надію, що така робота адвокатів та залучення до цього процесу Мін’юсту дисциплінуватиме чиновників, які займаються паперовою тяганиною», - заявив Павло Петренко.

Разом з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм очільник Мін’юсту відвідав Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2, де дав старт пілотному проекту з видачі свідоцтв про народження безпосередньо в закладі, де проходили пологи.

«Вінниця стала вже 11 містом, яке приєдналося до одного з найбільш популярних пілотних проектів Мін'юсту - створення фронт-офісів у пологових будинках, де наші батьки можуть отримати свідоцтва про народження без черг і тих незручностей, які завжди мали українці при відвідуванні РАЦСів. Нині ця проста, але дуже потрібна ініціатива, яка робить комфортним життя українців, працює вже в 20 пологових», - зазначив Міністр юстиції.

Окрім того, Вінниця долучилася до ще однієї важливої соціальної ініціативи, яка носить назву «Ви маєте право». Це публічні прийоми, в ході яких українці можуть особисто поспілкуватися з чиновниками і задати їм найгостріші запитання.

«Популярність цієї ініціативи свідчить про те, що українцям не вистачає прямого контакту з представниками влади. І це неправильно, адже саме українці платять податки і наймають нас на роботу. Ми будемо проводити такі зустрічі по всій Україні. І, маємо надію, представники інших органів влади також започаткують схожі ініціативи, які наближають чиновників до громадян», - резюмував Павло Петренко.

Додати коментар


Захисний код
Оновити